Авто

Новий електричний кросовер Xiaomi помічений у камуфляжі в Китаї

Share

Керівництво Xiaomi на квітневій конференції для інвесторів заявило, що спочатку вони розглядали можливість випуску електричного кросовера та седана, але в кінцевому рахунку віддали перевагу останньому. Вони вважають, що седан є більш затребуваним типом кузова на китайському ринку електромобілів. Про майбутній кросовер Xiaomi наразі відомо не так багато, проте фотографії передбачуваного прототипу нещодавно з’явилися в китайських ЗМІ.

Помічена на дорогах Китаю машини передбачувано вкрита не тільки плівкою камуфляжу, але і матер’яними накладками, які приховують рельєфні елементи кузова. За своїми пропорціями прототип нагадує кросовер-купе Ferrari Purosangue, і з огляду на амбіції керівництва Xiaomi у сфері випуску електромобілів, подібне порівняння має лестити дизайнерам та інженерам китайської компанії. У технічному плані, як зазначалося раніше, як орієнтир Xiaomi обрала Tesla Model Y, який встиг стати не тільки найпопулярнішим новим електромобілем, а й зайняти перше місце навіть серед машин з ДВС за версією JATO.

Профіль передбачуваного кросовера Xiaomi, який всередині компанії згадується під індексом MX11, демонструє похилий лінію даху і довгий капот, хоча останній елемент з погляду компонування електромобілів не має того значення, як у машин з ДВС. Швидше за все, наділити кросовер таким довгим капотом і передніми крилами Xiaomi вирішила задля покращення аеродинаміки та збереження можливості розташовувати в межах колісної бази досить ємні тягові батареї.

У передньої кромки даху можна помітити лідер, який говорить про підтримку функцій активної допомоги водієві. За деякими оцінками, Xiaomi свій кросовер почне випускати не раніше кінця наступного року, оскільки до цього моменту вона зосередиться на масштабуванні обсягів виробництва седана SU7, черги на який досі досягають семи місяців, навіть з урахуванням появи другої робочої зміни на першому підприємстві марки Пекіні. Наступного року в дію буде введено друге підприємство, і тоді вже можна подумати про розширення асортименту моделей електромобілів Xiaomi. За чутками, третьою моделлю в асортименті пропозицій марки стане доступний електромобіль вартістю близько 20 000 доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Xiaomi

Останні записи

П’ять найкращих вживаних електромобілів Tesla для покупки у 2024 році

Компанія Tesla внесла значний внесок у розвиток ринку електромобілів з випуском Tesla Model S у…

30.06.2024

Mercedes-Benz планує збільшити інвестиції у двигуни внутрішнього згоряння

Автовиробник Mercedes-Benz не скорочує інвестиції в двигуни з внутрішнім згорянням, а навпаки, планує їх збільшити.…

30.06.2024

Десятки тисяч Volkswagen Golf та Atlas викликали величезні проблеми у власників

Volkswagen Group of America оголосила про відкликання 84 432 автомобілів моделей Golf і Atlas, випущених…

30.06.2024

Перші зображення нового суперкара Toyota з’явилися в мережі

Один з найнеймовірніших японських суперкарів останніх років, розроблений Toyota, наближається до свого дебюту. Це серійна…

30.06.2024

З 16 липня певні водії можуть втратити права: кого це стосується

В Україні з 16 липня деякі категорії громадян можуть бути обмежені у праві керувати транспортним…

30.06.2024

Став відомий запас ходу нового електромобіля Skoda Elroq 2025

Компанія Skoda офіційно представила свій перший повністю електричний кросовер Elroq, який планується випустити у 2025…

30.06.2024