Новий електричний кросовер Xiaomi помічений у камуфляжі в Китаї

Час читання: 2 хв.
0

Керівництво Xiaomi на квітневій конференції для інвесторів заявило, що спочатку вони розглядали можливість випуску електричного кросовера та седана, але в кінцевому рахунку віддали перевагу останньому. Вони вважають, що седан є більш затребуваним типом кузова на китайському ринку електромобілів. Про майбутній кросовер Xiaomi наразі відомо не так багато, проте фотографії передбачуваного прототипу нещодавно з’явилися в китайських ЗМІ.

Помічена на дорогах Китаю машини передбачувано вкрита не тільки плівкою камуфляжу, але і матер’яними накладками, які приховують рельєфні елементи кузова. За своїми пропорціями прототип нагадує кросовер-купе Ferrari Purosangue, і з огляду на амбіції керівництва Xiaomi у сфері випуску електромобілів, подібне порівняння має лестити дизайнерам та інженерам китайської компанії. У технічному плані, як зазначалося раніше, як орієнтир Xiaomi обрала Tesla Model Y, який встиг стати не тільки найпопулярнішим новим електромобілем, а й зайняти перше місце навіть серед машин з ДВС за версією JATO.

Профіль передбачуваного кросовера Xiaomi, який всередині компанії згадується під індексом MX11, демонструє похилий лінію даху і довгий капот, хоча останній елемент з погляду компонування електромобілів не має того значення, як у машин з ДВС. Швидше за все, наділити кросовер таким довгим капотом і передніми крилами Xiaomi вирішила задля покращення аеродинаміки та збереження можливості розташовувати в межах колісної бази досить ємні тягові батареї.

У передньої кромки даху можна помітити лідер, який говорить про підтримку функцій активної допомоги водієві. За деякими оцінками, Xiaomi свій кросовер почне випускати не раніше кінця наступного року, оскільки до цього моменту вона зосередиться на масштабуванні обсягів виробництва седана SU7, черги на який досі досягають семи місяців, навіть з урахуванням появи другої робочої зміни на першому підприємстві марки Пекіні. Наступного року в дію буде введено друге підприємство, і тоді вже можна подумати про розширення асортименту моделей електромобілів Xiaomi. За чутками, третьою моделлю в асортименті пропозицій марки стане доступний електромобіль вартістю близько 20 000 доларів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!