Tesla розповіла про стан своїх батарей після 320 000 км пробігу

Час читання: < 1 хв.
0
Tesla розповіла про стан своїх батарей після 320 000 км пробігу

Tesla опублікувала дані про деградацію батарей їхніх електромобілів в звіті Tesla Impact 2023. За цими даними, батареї Tesla Model 3 та Model Y в середньому втратили 15% своєї ємності після пробігу понад 320 000 км. Для старших моделей, таких як Model S та Model X, цей показник становить близько 12%. Враховуючи, що ці дані базуються на версіях з батареями “далекого радіусу дії” і не включають хімічні склади LFP.

Основні фактори, які впливають на деградацію батарей, включають час, пробіг, температуру, швидкість зарядки та стиль водіння. Tesla зазначає, що їхні батареї розраховані на тривалий пробіг, що зазвичай перевищує 320 000 км, і це достатньо для того, щоб уникнути необхідності заміни батареї.

Ці дані важливі для споживачів електромобілів Tesla, оскільки вони показують прогнозовану тривалість життя батарей при інтенсивному використанні, що сприяє більш реалістичному розрахунку вартості володіння автомобілем з урахуванням підтримки його електроприводу.

Цікаво, що найбільша втрата ємності відбувається на початку життєвого циклу батареї, близько 10% між 96000 і 130000 км. Потім процес уповільнюється та стає більш лінійним. Цей аналіз підкреслює надійність та довговічність батарей Tesla , що підтверджується реальними історіями користувачів. Наприклад, один таксист із пробігом майже 700 000 км на своєму Model S зафіксував лише 18% втрати ємності батареї.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!