Презентовано новий кросовер BMW X3 з незвичайним дизайном і чотирма ніздрями

Час читання: 3 хв.
0

BMW представила нове покоління кросовера X3, яке зазнало суттєвих змін у дизайні як зовні, так і всередині, зберігши при цьому попередню платформу та набір двигунів об’ємом 2.0 і 3.0 літри з електричними надбудовами. За повідомленням прес-служби компанії, продажі нової моделі в Європі та США розпочнуться у четвертому кварталі цього року.

Після рестайлінгу кросовер X3 став трохи довшим, ширшим і нижчим, що пояснюється оновленим дизайном, хоча колісна база залишилася незмінною — 2865 мм. Новий вигляд X3 тепер більше відповідає стилю інших сучасних моделей BMW, таких як XM. Кросовер отримав нову велику решітку радіатора з діагональним візерунком та опціональним підсвічуванням, оновлені бампери та сучасну оптику, що надає йому більшого вигляду. На початку продажів X3 буде доступний з різними пакетами, які надають йому агресивнішого вигляду, та колісними дисками діаметром до 21 дюйма.


Усередині BMW X3 тепер має лаконічну передню панель, центральний тунель з мінімальною кількістю кнопок та компактним селектором, а також оригінальні трикутні вставки по краях панелі з атмосферним підсвічуванням. Рульове колесо має незграбну форму. Основною технологічною новинкою салону став здвоєний блок екранів та медіасистема на базі дев’ятої версії фірмової ОС, що дозволяє отримати доступ до нових онлайн-сервісів, включаючи потокове відео та ігрову платформу AirConsole, що дозволяє використовувати смартфон як контролер для ігор на екрані медіасистеми.


У Європі BMW X3 буде доступний виключно з повнопривідною трансмісією та восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Модельний ряд включить дво- та трилітрові двигуни, які працюють у парі з 48-вольтовою системою стартер-генератора. Базові версії оснастять бензиновими та дизельними агрегатами потужністю 208 та 197 кінських сил відповідно, що забезпечують розгін до 100 км/год за 7,8 та 7,7 секунди.

Середню позицію в лінійці займе гібридна версія 30e, оснащена 2,0-літровим двигуном внутрішнього згоряння та електромотором загальною потужністю 299 кінських сил. Завдяки модернізованій силовій електроніці цей гібрид зможе проїхати однією електротягою від 81 до 90 кілометрів.


Флагманською версією на старті продажів стане M50, що раніше позначалася як M40i, з 3,0-літровим двигуном потужністю 398 к.с., що прискорює кросовер до 100 км/год за 4,6 секунди. У стандартне оснащення цієї версії увійдуть спортивна підвіска та гальма, 20-дюймові колеса та M-диференціал на задній осі. Опціонально доступні переналаштовані адаптивні амортизатори.

На американському ринку баварці запропонують X3 також із двигуном об’ємом 2,0 літра та потужністю 258 к.с. Північноамериканське виконання буде виключно повнопривідним.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!