Розкрито вартість першого електрокара Ferrari

Час читання: < 1 хв.
0

Стало відомо, скільки коштуватиме перший електрокар Ferrari. За даними джерел Reuters, модель, яка дебютує в 2026 році, оцінюватиметься як мінімум у 500 тисяч євро. Приблизно за ту ж ціну «Авілон» пропонує Aurus Senat та Komendant. Це набагато вище за вартість електрокарів-конкурентів, а також автомобілів самої Ferrari, які були продані в першому кварталі нинішнього року. За кожний платили в середньому по 350 тисяч євро.

Електрокар зможе бути прибутковим лише за високої вартості, зазначають аналітики. Марці потрібно буде компенсувати дорогу розробку нової електричної платформи, а також закупівлю великої кількості комплектуючих.

У Ferrari обіцяють , що електрокар відзначиться “гострими відчуттями від водіння”, тоді як такі автомобілі, як Tesla, призначені просто для поїздок з точки, А в точку B.

Випускатимуть суперкар на новому заводі в рідному місті Ferrari – Маранелло. Інсайдери повідомляють, що його буде повністю введено в експлуатацію вже через три-чотири місяці. Цілком під електрокари його не віддадуть: з конвеєра сходитимуть бензинові та гібридні моделі, а також комплектуючі для них.

За прогнозами, із запуском нового майданчика виробничі обсяги Ferrari зростуть із 14 тисяч до 20 тисяч машин на рік. Паралельно зростатиме модельний ряд, оскільки компанія збирається дотримуватися своєї політики ексклюзивності та утримувати випуск автомобілів у певних межах навіть за ажіотажу попиту.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!