Виробник електромобілів Fisker оголосив про банкрутство

Час читання: < 1 хв.
0
Виробник електромобілів Fisker оголосив про банкрутство

Американський виробник електромобілів Fisker подав заяву про захист від банкрутства пізно ввечері в понеділок після того, як переговори з великим автовиробником провалилися, оголивши проблеми стартапу зі швидким витрачанням коштів на постачання своїх позашляховиків «Ocean» у США та Європі.

Підрозділ компанії, Fisker Group Inc, подало заяву про банкрутство за розділом 11, вказавши передбачувані активи в діапазоні від 500 мільйонів до 1 мільярда доларів та зобов’язання в діапазоні від 100 мільйонів до 500 мільйонів доларів.

Припинення переговорів з великим автовиробником змусило Fisker шукати стратегічні варіанти, включаючи реструктуризацію як у судовому, так і в позасудовому порядку, а також угоди на ринках капіталу, заявила компанія раніше цього року.

Хоча Fisker потенційний інвестор не називається, Reuters повідомляв, що японський автовиробник Nissan вів переговори про інвестування в стартап.
Компанія, заснована автомобільним дизайнером Хенріком Фіскером, ще в лютому висловила сумніви щодо своєї здатності залишатися в бізнесі та призупинила інвестиції в майбутні проекти доти, доки не буде укладено партнерство з автовиробником.

Слабке зростання попиту на електромобілі особливо сильно вдарило по стартапах на кшталт Fisker у той час, коли конкуренти скорочують робочі місця та відкладають плани розширення для збереження капіталу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!