Авто

Lexus готує новинку з потужним двигуном

Share

Toyota та її преміальний бренд Lexus продовжують активно інтегрувати електрифікацію у свої модельні ряди, не відмовляючись при цьому від класичних двигунів внутрішнього згоряння, що підкреслюється їхньою співпрацею з такими автовиробниками, як Subaru та Mazda.

Через свій спортивний підрозділ Toyota Gazoo Racing, Toyota також бере участь у розробці та виробництві високопродуктивних автомобілів та гоночних машин. У 2022 році був представлений гоночний концепт GR GT3 , який знаменує собою майбутню участь у гонках категорії GT3. Очікується, що від цього автомобіля з’явиться і дорожня версія суперкара.

За попередніми даними, ми можемо очікувати на його реліз у найближчі два роки. Майбутній суперкар від Lexus буде заснований на гоночній версії GR GT3, яка була помічена на тестах на трасі Спа-Франкоршам, викликавши багато обговорень та здогадів. Для участі у перегонах гомологація GT3 вимагає випуску певної кількості дорожніх автомобілів. Довгий час було незрозуміло, чи буде суперкар випущений під маркою Toyota або Lexus, проте ймовірно, що це буде Lexus з огляду на участь Lexus Racing у розробці.

Lexus відомий своїми потужними двигунами преміум-класу. Передбачається, що нова модель отримає найменування Lexus LFR і буде оснащена двигуном V8, можливо, з додаванням подвійного турбонаддува і електричного підсилювача, з потужністю в діапазоні 500-600 кінських сил. Очікується, що маса автомобіля буде близько 1300 кг.

На відміну від гоночного прототипу, дорожня версія буде адаптована для повсякденного використання, можливо без великих аеродинамічних елементів, таких як великий задній спойлер. Цей суперкар стане гідним продовженням лінійки Lexus LFA , знаменитого автомобіля, випущеного в кількості 500 екземплярів між 2010 та 2012 роками з двигуном V10 потужністю 560 к.с. Таким чином, Lexus продовжить традицію потужних двигунів, встановлених у таких моделях, як LFA, LC 500 та RC F.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Lexus

Останні записи

Опубліковано першу фотографію електричного Ferrari

У відео презентації e-building, новітнього об'єкта для створення майбутніх Ferrari, помітили автомобіль, покритий червоною тканиною.…

26.06.2024

Експерти назвали найнадійніші преміальні автомобілі з пробігом

Lexus IS 2022 року був визнаний найнадійнішим преміальним автомобілем з пробігом за версією експертів видання…

26.06.2024

Tesla відкликала понад 11 000 пікапів Cybertruck через проблеми з кузовом

Після скандального відкликання у квітні майже чотирьох тисяч Cybertruck через ризик заклинювання педалі акселератора, Tesla…

26.06.2024

Polestar 2 після другого оновлення отримав батарею на 659 кілометрів

Компанія Polestar оновила електроліфтбек 2 вдруге з моменту його запуску. Цього разу автомобілю збільшили запас…

26.06.2024

Представлений найдальнобійніший Audi Q6L e-tron Sportback

Audi офіційно анонсувала і опублікувала зображення нової моделі Q6 e-tron Sportback. Автомобіль планують випустити на…

26.06.2024

Подушки безпеки Toyota спрацьовують за межами автомобіля

Toyota оголосила про відкликання 145 254 автомобілів у США через проблеми з бічними шторами безпеки,…

26.06.2024