Найбільший кросовер Dacia вийшов на ринок у товарному вигляді (фото)

Час читання: 2 хв.
0
Найбільший кросовер Dacia вийшов на ринок у товарному вигляді (фото)

У модельному ряді румунського автовиробника Dacia найбільшим представником популярного сегменту SUV наразі є модель Duster, але незабаром ситуація зміниться. Інженери компанії, що входить до складу Renault, готують новий кросовер під назвою Bigster.

Модель Bigster буде доступна як на європейському ринку, так і за його межами. Про те, як виглядатиме серійна версія цього «паркетника», напередодні розповіли журналісти порталу «Motor1», опублікувавши перші рендери автомобіля.

Основою для цих зображень стали численні шпигунські фотографії Bigster, який неодноразово потрапляв в об’єктиви автомобільних папараці під час тестувань. Цифрова візуалізація, на якій автомобіль вперше побачили без камуфляжу, демонструє кросовер з оквадраченим кузовом, який місцями нагадує третє покоління Duster.

Передня оптика новинки є подальшою еволюцією Y-подібних фар «Дастера», яка повторюється і в малюнку задніх ліхтарів. По периметру кузова встановлений пластиковий обвіс, а ручки задніх дверей розташовані вертикально та інтегровані у стійки.

Bigster повинен виявитися довшим за новий Duster приблизно на 260 мм, що дозволить вмістити в ньому третій ряд сидінь. В основу кросовера ляже та сама платформа CMF-B, а об’єм багажника становитиме не менше 500 літрів (при складених спинках крісел «гальорки»).

Лінійка двигунів новинки Dacia повинна включити цілий список сучасних ДВЗ від літрового бензинового турбомотора до 1,2-літрового м’якого гібрида та повноцінного гібрида на базі 1,6-літрового ДВЗ. Зв’язок усім складе автоматична коробка передач, а також передній або повний привід в залежності від обраної комплектації.

Скільки коштуватиме старший брат Duster наразі невідомо, але західні журналісти закликають готуватися до ціни від 20 до 30 тисяч євро. Комерційний запуск моделі призначено на першу половину 2025 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!