Електрокари виявилися дешевшими за традиційні автомобілі: аналіз витрат

Час читання: < 1 хв.
0
Електрокари виявилися дешевшими за традиційні автомобілі: аналіз витрат

Згідно з повідомленням Bloomberg, електромобілі на американському ринку вперше стали дешевшими за бензинові та дизельні автомобілі. Фахівці Bloomberg Green проаналізували ціни на нові електрокари з дальністю ходу щонайменше 480 кілометрів і порівняли їх з цінами на нові автомобілі з двигуном внутрішнього згоряння (ДВЗ). Найдешевшим електромобілем виявився Hyundai Ioniq 6, який коштував 37,5 тисячі доларів. Середня вартість автомобілів на ринку США становила 47 тисяч доларів.

За оцінкою експертів, багато бензинових і дизельних автомобілів доступні дорожче за електрокари. Таким чином, у 2024 році змінилася тенденція – раніше традиційні автомобілі завжди були дешевшими за машини з електричним мотором.

Здешевлення електрокарів пов’язане з високою конкуренцією на ринку. За словами фахівців компанії Cox Automotive, електромобілі традиційно коштували дорого, оскільки спочатку вони були орієнтовані на преміум-сегмент. Зараз ситуація змінюється: так, експерти пророкують появу на ринку електрокарів вартістю до 25 тисяч доларів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.