Названий найнадійніший двигун BMW за весь час

Час читання: < 1 хв.
0
Названий найнадійніший двигун BMW за весь час

Вважається, що слова «BMW» і «надійність» – несумісні. Однак навіть баварському автовиробнику іноді вдається створити дещо майже ідеальної якості, яке потім потрапляє під капот найпопулярніших моделей компанії та навіть інших автовиробників, зокрема Toyota.

Видання CarBuzz назвало найнадійніший двигун компанії BMW за всю його історію. І таким силовим агрегатом виявився двигун з індексом B58. Журналісти авторитетного закордонного автомобільного порталу стверджують, що всього за 9 років цей ДВС довів свою міцність, потужність і безвідмовність, а також здатність стати в один ряд із легендарним Toyota 2JZGTE.

Більше того, саме цей мотор отримував нагороду «WardsAuto Best Engines», що присуджується найкращим двигунам, протягом чотирьох років: у 2016-му, 2016-му, 2019-му та 2020-му роках. Двигун відомий за такими актуальними моделями BMW як: BMW M340i та BMW 540i, а також інших автовиробників, включаючи Morgan Plus Six та Ineos Grenadier.

Мотор виявився настільки вдалим, що навіть Toyota вирішила відкинути репутаційні ризики та поставити його під капот “топової” версії відродженого спорткара GR Supra (аналог BMW Z4), де той видає 340 кінських сил.

Втім, має цей двигун і мінуси. Незважаючи на загальну міцність і надійність B58, він, як і всі мотори, схильний до недоліків, хоча конструкція двигуна, як правило, не є проблемою.

B58 вимагає регулярного якісного обслуговування, щоб залишатися у формі, а більшість несправностей, що відбуваються через неправильне дотримання цього принципу.

До списку можливих поломок цього двигуна експерти включили: несправність прокладок клапанної кришки і головки блоку циліндрів, втрату рідини, що охолоджує, а також руйнування масляного фільтра.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!