З’явилися перші зображення нового покоління Nissan Leaf

Час читання: 2 хв.
0

Компанія Nissan вивела на світовий ринок електромобіль Leaf у 2010 році, зробивши з цієї моделі піонера такого виду техніки. За роки продажів автомобіль продемонстрував відмінні продажі, але з 2018 року вони почали різко падати. Провиною цьому Nissan вважає появу на ринку моделі Tesla Model 3, яка відібрала у японців левову частку клієнтів. Але здаватися «ніссанівці» не мають наміру і вже готують відповідь американському виробнику.

Напередодні в Мережі з’явилися перші зображення нового покоління Nissan Leaf, які намалювали з огляду на свіжі чутки про те, що ця модель перетвориться з хетчбека в електричний кросовер.

В основу машини повинен лягти концепт-кар Chill-Out зразка 2021 (на фото вище). Той кросовер спроектували на архітектурі CMF-EV, на якій було створено Nissan Ariya та електричний Renault Megane.

Судячи з рендерів, серійному Leaf дістанеться той же дизайн, що і шоу-кару, представленому 3 роки тому, але з більш звичними рисами.

Наприклад, машина отримає аналогічну світлотехніку з довгою LED-смужкою під капотом і штрихами з боків, між якими розташується основний блок фар і заглушка радіаторної решітки.

Бампер буде на чверть чорним і обзаведеться горизонтальними ламелями, дизайн колісних дисків стане простіше, у лівому крилі розташується лючок для зарядки батареї, а двері обзаведуться зовнішніми дзеркалами та звичайними ручками, які у концепт-кара Chill-Out були відсутні в принципі.

Очікується, що довжина Nissan Leaf нового покоління дорівнюватиме 4,4-метрам, але кузов машини виявиться набагато вищим, ніж у актуального хетчбека.

Про “техніку” новинки поки нічого невідомо, але, швидше за все, автомобіль успадкує у свого старшого родича в особі Nissan Ariya повнопривідну систему E-4ORCe.

Дебют нової генерації «Ліф» заплановано наступного року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!