З’явилися подробиці про оновлений Volkswagen Golf GTI Clubsport (фото)

Час читання: 2 хв.
0

Компанія Volkswagen показала рестайлінговий Golf GTI Clubsport. Найпотужніший передньопривідний Golf представлять в останній день травня. Машина отримає нову мультимедіа з ChatGPT, підсвічування логотипу на радіаторній решітці, електроннокерований диференціал у передній осі та їздовий режим Special з налаштуваннями під горбисту Північну петлю. Віддача двигуна рестайлінгової моделі поки що невідома. У попередника було 300 кінських сил і 400 Нм крутного моменту.

Рестайлінговий Volkswagen Golf GTI Clubsport відсвяткує світову прем’єру 31 травня напередодні старту марафону ADAC RAVENOL 24h Nürburgring. На нього вже навісили ярлик “найпотужнішого передньопривідного “Гольфа””, хоча не повідомили головного – віддачі турбомотора 2.0 TSI. Попередник мав 300 кінських сил і 400 Нм крутного моменту, але навіть вони не змогли допомогти йому побити рекорд Renault Megane RS Trophy-R на Нюрбургрингу.

Хетчбек злегка зміниться зовні, отримає іншу оптику та підсвічування емблеми на решітці радіатора. Штатні 19-дюймові колеса нового дизайну за доплату можна буде замінити на ковані, кожне масою всього вісім кілограмів. У салоні з’явиться нове багатофункціональне кермо та медіасистема, оснащена голосовим помічником IDA та ChatGPT. У списку стандартного оснащення, як і раніше, будуть електроннокерований диференціал у передній осі та їздовий режим Special, що враховує топологію Північної петлі. Адаптивна підвіска DCC – опція.

Ще на ADAC RAVENOL 24h Nürburgring можна буде побачити Golf GTI Clubsport 24h. Гоночний хетч побудований підрозділом Volkswagen Motorsport і оснащений турбомотором 2.0 TSI потужністю 348 сил та 450 Нм моменту, що працює на суміші E20. Високотехнологічне паливо розроблене Shell. Воно допомагає підвищити ефективність роботи двигуна також менш шкідливо для екології, ніж звичні суміші E5 і E10. Викиди вуглекислого газу тут нижчі на 35—40 відсотків, оскільки паливо майже наполовину складається з відновлюваної сировини — переважно харчових відходів. Компанію сучасним “Гольфам” складе 1980 Golf GTI Group 2.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!