Відбувся офіційний дебют нового Kia EV3 (фото)

Час читання: 2 хв.
0
Відбувся офіційний дебют нового Kia EV3 (фото)

Сьогодні компанія Kia представила свій перший компактний електричний позашляховик EV3 , створений на базі власної платформи для електромобілів E-GMP . Незважаючи на уповільнення попиту на електромобілі, Kia робить ставку на конкурентні ціни, щоб залучити покупців. Президент Kia Сонг Хо Сунг заявив, що ціна EV3 перебуватиме в діапазоні від 35 000 до 50 000 доларів, що робить його доступним для широкої аудиторії.

«Основні бар’єри – це ціна та інфраструктура для заряджання. Ми робимо EV3 доступним для наших клієнтів за ціною, на яку вони очікують», — зазначив Сонг Хо Сунг на прес-конференції.

Оптимальна гнучкість та зручність використання – основні переваги інтер’єру моделі. У салоні використовуються екологічно чисті матеріали (перероблені та біоматеріали). Сила технологій полягає в пошуку Kia AI Assistant , який забезпечує більш просте та інтуїтивно зрозуміле обслуговування клієнтів на основі генеративного штучного інтелекту, вирішує не лише інформацію, пов’язану з автомобілем, а й різні питання у повсякденному житті.

Водієві та пасажирам доступні аудіосистема Harman Kardon та широкий панорамний дисплей. Великий 30-дюймовий (12,3-дюймова панель приладів + 5-дюймова панель управління кондиціонером + 12,3-дюймова інформаційно-розважальна система) екран і захоплюючий звук створюють відчуття присутності в автомобілі

Kia планує представити більше 30 електричних моделей до 2030 року, включаючи EV3, EV4 та EV5 . Мета компанії – продати близько 1,6 мільйона електромобілів до 2030 року. Для порівняння, Volvo Cars нещодавно запустила свій електричний компактний позашляховик EX30 з початковою ціною близько 36 000 євро також націлюючись на економних споживачів.

Запуск EV3 збігся зі зростанням попиту на гібридні автомобілі, в той час як продаж електромобілів дещо знизився. У першому кварталі продажі гібридів Kia зросли на 31% порівняно з минулим роком, тоді як продаж електромобілів збільшився на 8%.

Kia планує досягти річного обсягу продажів EV3  у 200 000 одиниць по всьому світу, включаючи США, Європу та Південну Корею. EV3 буде доступний у Південній Кореї з липня, а європейський запуск очікується наприкінці року. У США модель з’явиться після 2025 через аналіз податкової політики на електромобілі.

EV3 пропонуватиметься з двома варіантами батарей – 58,3 кВт-год та 81,4 кВт-год. Найдальнобійніша модель матиме запас ходу близько 600 кілометрів на одній зарядці. В обох випадках вони подають живлення на один електродвигун потужністю 204 л.с., який надає руху передні колеса.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.