Volvo XC60 новий головний конкурент Tesla Model Y

Час читання: 2 хв.
0
Volvo XC60 новий головний конкурент Tesla Model Y

Майбутній електромобіль Volvo EX60 буде оснащений акумулятором великої ємності з надшвидкою зарядкою і інноваційним автопілотом, розробленим з урахуванням сучасних потреб. Випуск моделі EX60 знаменує собою важливий крок у розвитку електромобілів Volvo.

Стали відомі перші подробиці про автомобіль-наступника кросовера Volvo XC60. Модель, яка отримала назву EX60, дебютує в 2025 році і буде повністю електричною. За даними Motor1, EX60 буде конкурувати не тільки з Tesla model Y, але і з Mercedes EQC і Audi Q6e-tron.

Новий електричний кросовер побудований на платформі SPA90, як і Volvo EX2, і його дизайн заснований на стилі цієї моделі.

Реклама

Акумулятор великої ємності і надшвидка зарядка

Volvo EX60 буде оснащений новою 800-вольтовою силовою установкою, яка забезпечує надшвидку зарядку. Ця передова технологія дозволяє автомобілю проїхати близько 640 кілометрів без підзарядки. Акумулятор великої ємності також вбудований в конструкцію кузова, що значно підвищує його жорсткість. Щоб зменшити вагу автомобіля, нижня частина EX60 виготовлена з алюмінієвого сплаву.

Удосконалена система автопілота

На додаток до вражаючої функції автономної роботи, Volvo EX60 буде оснащений автопілотом третього рівня. Ця вдосконалена система автопілотування дозволяє водієві в певних умовах прибирати руку з рульового колеса, забезпечуючи більш зручне управління. Розроблена Nvidia і Luminar, система використовує ряд датчиків і лідар для забезпечення оптимальної продуктивності і безпеки.

Конкуренція на ринку електричних кросоверів

Volvo EX60 повинен стати сильним конкурентом на ринку електричних кросоверів. Поєднання акумуляторів великої ємності, надшвидкої зарядки і вдосконаленого автопілота робить його серйозним конкурентом таким існуючим моделям, як Tesla Model Y, Mercedes EQC і Audi Q6e-tron. Модель EX60, заснована на платформі SPA2 і натхненна дизайном Volvo EX90, обіцяє високу продуктивність і естетичну привабливість.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!