Авто

Новий Suzuki Swift здивував журналістів витратою палива

Share

Компанія Suzuki представила нове покоління свого хетчбека Swift наприкінці 2023 року. З того часу машина встигла з’явитися в Індії, а зараз готується вийти у продаж і в інших країнах. З переходом у нову генерацію 5-дверцята приміряла на себе новий двигун Suzuki, який здивував журналістів своєю економічністю.

Новому Swift дістався класичний бензиновий ДВЗ серії Z (індекс Z12E), що видає 80 кінських сил при 5700 обертів за хвилину і 112 Нм моменту, що крутить, при 4300 об/хв.

Зв’язку мотору склала 5-ступінчаста механічна коробка передач або п’ятидіапазонний гідротрансформаторний «автомат», що не блищить своєю сучасністю, а значить і економічністю палива.

Втім, як з’ясувалося в ході перших живих тестів, про результати яких повідомив філіпінський офіс порталу Top Gear, новий Swift продемонстрував показники витрати пального, які журналісти назвали «надто хорошими, щоб вони були правдою».

За підрахунками випробувачів, в середньому на подолання 100 кілометрів шляху новий японський хетчбек витрачає 3,9-літра бензину, що виявилося краще за заявлені компанією паспортні характеристики на цілих 0,2-літри.

Ціни на новий Suzuki Swift в Індії починаються від 649 тисяч рупій, що еквівалентно сумі трохи дорожче за 300 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Suzuki

Останні записи

Названі ТОП-2 мотора Renault, якому не грозить поломка до 500 тисяч. км

Автолюбителі давно цінують надійність французьких двигунів Renault K4M, які встановлювалися на популярні в нашій країні…

09.09.2024

Великий електроседан Volvo: перші зображення та дата прем’єри

Volvo анонсувала розробку нового електричного седана під індексом ES90, який стане електричною альтернативою поточному флагманському…

09.09.2024

Новий страх американців: чому вони бояться електромобілів

За даними дослідження EY Mobility Consumer Index, опублікованого 9 вересня, інтерес американців до придбання електромобілів…

09.09.2024

Audi вивела на тести найпотужніший RS 6 E-Tron у кузові універсал

У липні Audi презентувала нові моделі A6 E-Tron, включаючи стандартну версію та спортивну S6 E-Tron.…

09.09.2024

З оновленням кросовер Skoda Kushaq отримає більше технологій

Компанія Skoda продовжує розвиватися в кількох ключових напрямках. Автомобілі цього бренду користуються популярністю не лише…

09.09.2024

BMW готується до випуску електричної версії 3 Series

Нове покоління BMW 3 Series отримає електричну версію під назвою i3, яка базуватиметься на інноваційній…

09.09.2024