У Нідерландах “закатали” 218 тисяч пластикових пляшок (ВІДЕО)

0
481

У місті Зволле в Нідерландах відкрили першу велосипедну доріжку, зроблену з перероблених пластикових пляшок, стаканчиків та упаковок. Про це повідомляє inspired з посиланням на The Guardian.

Велодоріжка довжиною 30 метрів зроблена з переробленого пластику, що відповідає 218 тисячам пластикових пляшок. Очікується, що таке покриття буде втричі витривалішим, ніж асфальт.

Частини, з яких кладуть дорогу, мають легку вагу, їх просто встановлювати і це займає на 70% менше часу, ніж асфальтне покриття.

Дорога оснащена сенсором, що вимірює її показники: температуру, кількість велосипедів на ній та можливість витримати такий потік.

Велодоріжка стала частиною пілотного проекту, а в країні можуть з’явитися такі дороги протягом наступного року. Наступна велодоріжка з переробленого пластику з’явитьмся у селищі Гітхорт, а також в Роттердамі.

Асфальтне покриття спричиняє 1,5 мільйонів тонн викидів CO2 щороку.

Проте дехто вважає, що такі доріжки можуть бути небезпечними для довкілля. Гармен Спек з Plastic Soup каже, що дрібні частинки пластику можуть потрапити в навколишнє середовище під дією тепла, зношення або серез стоки.

 

 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!