Пікапа BMW не буде. Але може з’явитися повноцінний позашляховик

0
160
Пікапа BMW не буде. Але може з'явитися повноцінний позашляховик

BMW поставила хрест на ідеї пікапа. Старший віце-президент BMW з бренду та управління продуктами Бернд Кербер в інтерв’ю BMW Blog заявив, що розкішної вантажівки в лінійці марки не буде. За його словами, така модель не відповідає іміджу компанії, завданням якої є створення автомобілів мрії. Однак у BMW обмірковують можливість створити інший практичний автомобіль – повноцінний позашляховик.

Заява Кербера йде врозріз зі словами глави BMW Design Домагоя Дукеча. Він рік тому зазначав, що BMW придивляється до розкішних сегментів пікапів.

BMW необхідно відрізнятися від інших, випускаючи автомобілі мрії, тому бренду більше підходять нішові моделі, сказав Кербер. А пікап, якого в серійній лінійці баварців ніколи не було, виходить за рамки іміджу.

Проте виробник не виключає, що може випустити суперника Land Rover Defender та Toyota Land Cruiser. Однак не йдеться про нову модель з поширеним останнім часом «квадратним» дизайном. За деякими даними, світло можуть побачити особливо “брутальні” виконання вже наявних машин, таких як X3 або X5.

Два роки тому компанія STEK Automotive показала пікап, збудований на базі спорткара BMW M4. Сама BMW теж неодноразово експериментувала з цим типом кузова: у 2019 році група студентів профтехучилища BMW Group зробила пікап із кросовера X7. А 13 років тому BMW випустила на Нюрбургринг вантажівку на базі M3, яка виявилася першоквітневим жартом.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!