Ferrari готує новий суперкар з мотором V12

0
54
Ferrari готує новий суперкар з мотором V12

Ferrari готує прем’єру суперкара із 12-циліндровим двигуном. У короткому відео, опублікованому в офіційному YouTube-каналі італійської компанії, показали лише розмитий силует майбутнього автомобіля та частково його корму із кришкою моторного відсіку. Кадри розбавлені нарізкою з інтерв’ю Енцо Феррарі, в якому він згадує розмову зі знаменитим диригентом Гербертом фон Караяном – він захоплювався звуком 12-циліндрових двигунів Ferrari.

Ще в 2021 році повідомлялося, що Ferrari не має наміру в найближчому майбутньому відправляти атмосферний V12 об’ємом 5,2 літри на пенсію. Більше того, тоді керівник напряму продажів і маркетингу марки Енріко Гальєра заявив, що дванадцятициліндровий двигун — це серце Ferrari, і його дні напевно ще не вважаються. Технічний директор Майкл Лейтерс у свою чергу зазначив, що V12 має потенціал для модернізації з метою підвищення продуктивності, проблема ж полягає у посиленні норм шкідливих викидів.

Так чи інакше, 6,5-літровий «атмосферник» нині встановлюється на 812 Superfast – його віддача варіюється від 800 до 830 кінських сил залежно від версії. За неофіційними даними, це не межа двигуна, а значить, нова модель Ferrari може перевершити 812 Superfast за потужністю та динамікою.

Справи у Ferrari йдуть непогано. Минулого року виторг італійської марки склав майже шість мільярдів євро — з кожного проданого суперкара компанія заробляла 118 тисяч євро. Для порівняння: це у 16 ​​разів більше, ніж BMW. 2023 італійський автовиробник завершив з результатом 13 663 проданих машини, і в 2024-му у Ferrari є всі шанси оновити рекорд.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!