Названий найнадійніший двигун Toyota у 2024 році

0
481

Більшість моторів Toyota здатні похвалитися куленепробивною репутацією з точки зору надійності, з якою можуть конкурувати лише деякі автовиробники. І пов’язано це з тим, що “тойотівці” віддають пріоритет безвідмовної конструкції, а не продуктивності чи економічності.

Журнал HotCars оцінив надійність всієї лінійки двигунів Toyota, розкривши найнадійніший силовий агрегат компанії станом на 2024 рік. Ним виявився мотор, розроблений майже 20 років тому, який встановлювали на Toyota RAV4, Camry, Avalon та багато інших автомобілів, у тому числі Лексуси і навіть Lotus Evora GTE.

Найнадійнішим двигуном “Тойоти” експерти назвали мотор 2GR FSE. Це 3,5-літровий V6, що видає 306 кінських сил. З моменту дебюту 2005 року двигун зазнав лише незначних змін і досі встановлюється на автомобілі компанії (у варіанті 2GR). 

Головною відмінністю 2GR FSE від версії FE було те, що йому дісталася інтонаційна система подвійного упорскування Toyota D-4S, яка сьогодні використовується в Toyota Camry 2024. Така конфігурація дозволяє портовим форсункам підтримувати клапани в чистоті, тоді як прямі паливні форсунки високого тиску розміщені безпосередньо в головках блоку циліндрів, що покращують охолодження. Цей ефект охолодження забезпечує високий ступінь стиснення 11,8:1.

Аналітики JDPower оцінюють рівень надійності мотора Toyota 2GR FSE в 84 бали зі 100, що є одним з кращих показників для всіх автовиробників.

Але, як і у випадку з іншими двигунами, 2FR FSE не можна назвати на 100% ідеальним. Власники машин з такими моторами можуть стикатися з незначними проблемами, такими як виток масла, вереск натяжного шківа і скрегіт під час запуску, який часто приписується системі VVTi. Втім, більшість із них Toyota вже виправила своїми сервісними кампаніями. 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!