Представлено новий Citroen C3 Aircross для Європи

0
36

У порівнянні з моделлю попереднього покоління кросовер став більшим, що дозволило, вперше в класі, додати третій ряд сидінь, що забирається в нішу в багажнику. С3 Aircross обіцяно кілька силових установок, зокрема гібридна, а також повністю електрична. Продаж розпочнеться до кінця нинішнього року. Цін поки що немає.

Європейський субкомпакт Citroen C3 Aircross другого покоління збудовано на платформі Smart Car, розробленій індійською Tata як бюджетна альтернатива CMP. Концерну Stellantis “візок” потрібна для конкуренції з китайськими брендами, а використовують її на молодших моделях Citroen, Fiat та Opel. На Smart Car побудований і C3 Aircross для ринків, що розвиваються. Причому якщо кросовер виконаний у старій стилістиці, то європейський став носієм і нового дизайну, і логотипу.

Зовні C3 Aircross нагадує крос-хетчбек C3 – обидві моделі навіть випускають на одному заводі у словацькому місті Трнава. При довжині всього 4,39 метра кросовер уперше в сегменті запропонує до семи місць. А в гаму двигунів увійдуть бензинові, гібридні та повністю електричні силові установки. Подробиць поки немає, але за даними видання L’argus, гібридний C3 Aircross буде видавати 136 кінських сил, а електронний – 136 або 156.

Фотографії салону нового кросовера ще не опубліковано. Очевидно, архітектурою він буде уніфікований із спорідненим Opel Frontera. Останній має два екрани діагоналлю 10 дюймів, охолоджуваний відсік для бездротової зарядки гаджетів і чотирма портами USB. Продаж нового Citroen C3 Aircross розпочнеться до кінця року. Ціни поки що не оголошені.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!