Молодший брат Toyota Land Cruiser 250: що про нього відомо

0
55

Нове покоління позашляховика Toyota Land Cruiser (він же 250 чи Prado) з’явилося у серпні минулого року. У кулуарах презентації моделі керівництво «Тойоти» натякнуло, що збирається випустити молодшу версію цієї моделі, яка виявиться набагато компактнішою і, відповідно, дешевшою за оригінал. Чого чекати від цієї моделі у матеріалі Daily-Motor.Ru.

Назва

У листопаді 2023 року Toyota подала заявку на реєстрацію товарного знаку Land Cruiser FJ, що явно вказувало на намір привласнити цю назву молодшому “Ленд Крузеру”.

Дизайн

Судячи з першого тизера, що з’явився в середині минулого року, машина має виглядати як невеликий позашляховик з квадратним кузовом. У автомобіля буде високий кліренс, а також дизайн, що його ріднить з концепт-каром Compact Cruiser EV зразка 2021 року.

Розміри

Згідно з чутками, що прийшли з Японії, за габаритами Land Cruiser FJ має виявитися порівнянним з компактним кросовером Corolla Cross. Його довжина може становити 4,5-метра, ширина – 1,8-метра, але висота виявиться більшою, ніж у випадку з «паркетником», перевищивши позначку 1,6-метра.

Платформа

Ідея невеликого позашляховика з ім’ям Land Cruiser виглядає дуже захоплюючою, але поки неясно, як Toyota збирається її реалізувати без готової архітектури для автомобіля такого розміру.

Очікувалося, що інженери компанії адаптують платформу TNGA-F під потрібні розміри, але нещодавно з’ясувалося, що в Toyota можуть задіяти для цього завдання платформу свого пікапа Hilux Champ, який продається в Таїланді з минулого року.

Терміни прем’єри та ціни

Нещодавні чутки свідчать, що прем’єра нового Toyota Land Cruiser FJ може відбутися вже до кінця 2024 року. Що стосується цін, то машина точно виявиться дешевшою за Land Cruiser 250/Prado, за який у США просять від 57 тисяч доларів. Більш-менш реалістичною цифрою видається сума 40 тисяч доларів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!