Студенти розробили новий концепт Pagani

0
144

У проекті взяли участь 24 студенти Італійського інституту дизайну в Туріні: вони представили повнорозмірний макет під назвою Alisea, близький за габаритами Zonda. Концепт виглядає футуристично через гладкі лінії кузова, вузькі зовнішні дзеркала і витягнуту корму. У відео, опублікованому на YouTube-каналі інституту, йдеться про те, що в цьому суперкарі втілена 25-річна творча біографія Pagani, але переосмислена.

Концепт Alisea так і залишиться концептом і серійним не стане – нові моделі в планах Pagani поки що не значаться.

Марка продовжує випускати різні модифікації гіперкара Huayra. Остання з них була представлена ​​на початку цього року – це був трековий Huayra R Evo зі знімними панелями даху та новим аеродинамічним обваженням. Ця версія була розроблена для серії заходів Arte In Pista, у якій беруть участь власники трекових Pagani.

Ну а останньою повноцінною новинкою марки була Utopia, яка дебютувала у 2022 році. Компанія працювала над нею протягом шести років, і в результаті випустила класичний гіперкар з 864-сильним шестилітровим двигуном V12 від Mercedes-AMG. Пару йому складає роботизована коробка передач Xtrac, яка знаходиться в одному блоці з диференціалом, що електронно керується. Передбачено і варіант із «механікою».

Тираж Утопії складає 99 екземплярів, а коштує вона від 2,15 мільйонів євро без урахування податків.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!