Представлений перший електромобіль від Alfa Romeo – це маленький кросовер Milano

0
204

Компанія Alfa Romeo представила поповнення своєї кросоверної лінійки – субкомпактну модель Milano. Вона стане як найдоступнішим кросовером бренду, так і першим електромобілем: для Milano заявлені дві силові установки, які вже відомі за іншими однокласниками концерну Stellantis. Продаж в Європі стартують цієї осені.

Alfa Romeo Milano розділив шасі з іншими SUV`ами Stellantis – як-от, Jeep Avenger та Peugeot е-2008, але кузов у італійського кросовера власний, як і дизайн екстер’єру. Марка, яка вважається преміальною, забезпечила новинку «агресивним» переднім бампером, фірмовою трикутною решіткою та динамічним силуетом. Домінуючим стильовим рішенням на кормі стала П-подібна зв’язка ліхтарів та спойлера: її вигляд має відсилати до класичних моделей бренду.

Габарити новинки – 4170х1780х1500 мм, колісна база – 2560 мм. Заявлений об’єм – 400 літрів, і в Alfa Romeo називають це найкращим показником серед електрокарів сегменту.

Інтер’єр у Milano також оригінальний. У ньому поєднуються триспицеве кермо, розгорнута до водія центральна консоль, дефлектори вентиляції у формі листка конюшини та «аналоговий» козирок панелі приладів, хоча сама панель цифрова. Медіасистема супроводжується двома 10,25-дюймовими екранами та камерою заднього виду. Опційно доступні спортивні крісла Sabelt з обробкою алькантарою.

Модифікацій у електричного Milano буде дві – базова Elettrica та більш просунута Veloce. Першу оснастять 156-сильним електромотором у поєднанні з 54-кіловат-годинною батареєю, з якою кросовер зможе проїхати без підзаряджання 410 кілометрів. Від 100-кіловатної станції підзарядити батарюе з 10% до 80% можна буде лише за півгодини.

Milano Veloce збереже ту саму батарею, але двигун замінять 240-сильним. Спортивний кросовер отримає також власні налаштування підвіски зі зменшеним на 25 міліметрів дорожнім просвітом, перероблений кермовий механізм, потужніші гальма та 20-дюймові колісні диски. Запас ходу не уточнюється. Згодом аналогічний двигун з’явиться на зарядженій версії Fiat 600e від Abarth.

Подальші плани Alfa Romeo передбачають схожу електрифікацію модельного ряду. Найближчими роками компанія представить нові кросовер Stelvio та седан Giulia, які будуть оснащуватися, в тому числі, повністю електричними установками.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!