Kia розпочала виробництво нового електрокара EV5

0
99

Компактний електричний кросовер Kia EV5, який дебютував у Китаї минулого літа, готується до виходу на закордонні ринки. За інформацією Car News China, складання автомобілів для експорту розпочалося на початку поточного місяця на заводі Yueda Kia у провінції Цзянсу, який спеціалізується на виробництві електромобілів для Китаю. Зазначається, що новинка буде доступна також із правим кермом.

З габаритами 4615x1875x1715 мм Kia EV5 трохи коротше і вище свого соплатформенного побратима EV6, при цьому колісна база зменшена на 150 мм і становить 2750 мм. Зовні модель EV5 нагадує флагманський кросовер EV9, але вона має інший інтер’єр, розроблений з урахуванням потреб китайських клієнтів.

Основною цільовою аудиторією виробника є мільйони з дітьми. Замість центрального підлокітника на передньому ряду передбачено додаткове сидіння, а задній диван легко складається у рівну підлогу. В інтер’єрі використовуються шкірозамінник і тканина. Версія також оснащена двома 12,3-дюймовими екранами, тризонним клімат-контролем із сенсорним керуванням, кріслами з вентиляцією, масажем та підставками для ніг, а також до семи подушок безпеки.

У Китаї стартова ціна Kia EV5 становить 149 800 юанів, що дорівнює 2 мільйонам рублів. Там кросовер пропонується тільки в передньопривідному виконанні з одним електромотором потужністю 218 кінських сил і моментом, що крутить, 310 Нм. Існує на вибір батареї на 64,2 та 88,1 кіловат-години, які забезпечують дальність пробігу 530 та 720 кілометрів.

Характеристики моделі для інших ринків можуть відрізнятися: наприклад, у Південній Кореї планують використовувати компактніші батареї. Крім того, Kia обіцяє випустити повнопривідну версію EV5 з 95-сильним мотором, який наводитиме задні колеса. У планах також додати в лінійку модель з GT у назві, що обіцяє бути особливо потужною та динамічною.

Як оголосили самі виробники, до 2027 року вони нададуть 15 нових електрокарів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!