Найдешевша Tesla може з’явитися набагато пізніше, ніж усі розраховують

0
40

Глава компанії Tesla Ілон Маск після запуску пікапа Cybertruck натякав на те, що наступною прем’єрою американського бренду стане компактний електрокар, який стане найдоступнішим у лінійці марки.

Передбачалося, що продаж машини стартує вже в 2025-му році, але, за новими чутками, прем’єра автомобіля зрушить на набагато пізніший термін.

Очікується, що нова Tesla отримає назву Model 2. Як ціна для неї названа сума в 25 тисяч доларів або приблизно в 2,2 мільйона рублів за поточним курсом, що розташує машину на сходинку нижче за нинішній найдешевший електрокар марки Tesla Model 3.

За інформацією видання «Bloomberg», американському автовиробнику, ймовірно, знадобиться ще кілька років, щоб впровадити у свою модельну гаму найдоступнішу модель. Як орієнтовний термін звучить дата 2027-й рік.

Крім того, очікується, що до проекту будуть внесені деякі зміни, порівняно з поточними планами. По-перше, машину намагатимуться зробити ще дешевше, щоб вона коштувала приблизно 20 тисяч доларів. Домогтися цього вдасться завдяки відмові скляного даху.

А по-друге, автомобіль отримає запас ходу 400 кілометрів, що менше, ніж очікувалося спочатку (передбачалося, що його показник далекобійності становитиме 500 км).

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!