Найменша електрична Audi: як вона виглядатиме

0
355

Компанія Audi з 2026 року має намір продавати виключно електромобілі. Інгольштадський автогігант підтвердив свою відданість переходу на «батарейну» тягу і обіцяє, що найближчими роками його шанувальники побачать низку революцій у модельній лінійці бренду.

Однією з найважливіших новинок у цьому сегменті, безперечно, стане електромобіль початкового рівня, який може зайняти місце актуального Q2. Як він виглядатиме, показали дизайнери порталу «Motor1».

У Audi поки не поспішають анонсувати кросовер Q2 e-tron і навіть не випускають тестових прототипів на громадські дороги. Проте, щоб залишатися конкурентним у зростаючому сегменті «електричок» компанії просто необхідна «батарейна» адаптація Q2.

Як видно на перших рендерах, автомобіль отримає компактні розміри. Його довжина складе від 4,2 до 4,3 метрів, а ширина виявиться близька до позначки 1,8 метра.

Зовні машина має повторювати дизайнерські рішення своїх старших «побратимів» на кшталт Q4 і Q6 e-tron, у тому числі запозичити у них стиль решітки радіаторів Singleframe і витончену форму фар.

Питання з двигуном новинки поки що не вирішено. Гіпотетично машині дістанеться трансмісія нового покоління, яка йтиме в комплекті з новітніми батареями та електромоторами. Запас ходу моделі цілком може виявитися вищим за 400 кілометрів, а на вибір покупців запропонують як задньопривідні, так і повнопривідні кросовери.

Прем’єра Audi Q2 e-tron має відбутися у 2026 році.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!