У Volkswagen ID.3 з’явилася лімітована версія Harlekin

0
114

Хетчбек виступив наступником Polo Harlekin зразка 1990-х років, причому пофарбували електрокар в електролюмінесцентну фарбу. З її допомогою можна змінювати кольори окремих панелей кузова. Вони підсвічуються та пульсують у такт музиці, а керувати зміною кольорів можна за допомогою ChatGPT. У Volkswagen використовували ту ж технологію, що й для камуфляжу прототипу седана ID.7.

Досі достеменно невідомо, що змусило Volkswagen випустити квітчасті Polo Harlekin . За однією з версій, маркетологів надихнула реклама Beetle, створена агентством Doyle Dane Bernbach у 60-х, за іншою — біблійна історія про Йосипа та його різнокольорову туніку. Як би там не було, задум всім припала до душі, і за три роки німці випустили майже чотири тисячі «Арлекінів». Пізніше з’явилися Golf Harlekin (Mk3) і менш відомий Beetle Harlekin, а в 2021 голландський офіс Volkswagen побудував штучний Polo Harlekin на базі хетчбека шостого покоління.

Ну а 1 квітня цього року Volkswagen оголосив про “тріумфальне” повернення “Арлекіна”. Електрокар ID.3 Harlekin Edition отримав такий же квітчастий кузов, як у історичного предка, але тепер замість звичайної фарби німці використовували особливу емаль, що складається з 40 струмопровідних та ізолюючих шарів. Завдяки явищу електролюмінесценції вона дозволила розфарбувати в потрібні кольори окремі панелі — двері, бампери і навіть стійки даху. Кузов ID.3 Harlekin світиться і пульсує в такт музиці, причому міняти забарвлення можна за допомогою ChatGPT .

Зрозуміло, що все це першоквітневий жарт, але хто знає, може, ID.3 Harlekin Edition теж став би популярним. Щоправда, у складні для електромобілів часи перевіряти це ніколи не ризикне, та й обсяги продажів звичайних ID.3 не вселяють оптимізму. Через низький попит “Фольксвагену” навіть довелося відмовитися від планів розпочати випуск моделі на головному заводі у Вольфсбурзі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!