Хетчбек Fiat Panda хочуть зробити одним із найдешевших електромобілів у Європі

0
143

Концерн Stellantis, схоже, розуміє, що майбутнє за електромобілями не заважає Fiat розширювати гаму його «електричок». Нещодавно їхня кількість поповнилася моделями 500e та 600e, але на цьому справа не закінчиться.

Найближчим часом італійський автовиробник випустить невеликий електричний хетчбек з відомим ім’ям Panda, який має стати одним з найдешевших електромобілів у Європі.

Голландський портал «AutoWeek» заглянув у майбутнє та пофантазував на тему того, як виглядатиме повністю електрична «Панда».

Машина не буде прямим наступником поточної моделі, а отримає власний дизайн зі світлодіодними лініями ДХО, що розтягнулися від одного крила до іншого, а також заглушкою на місці решітки радіатора, широким пластиковим обважуванням спереду і з боків, а також наскрізними задніми ліхтарями квадратної форми зі скругленими .

Як “візок” для електричної Panda виступить не платформа e-CMP, а архітектура, яку Stellantis називає Smart Car.

Довжина новинки може збільшитися до 4 метрів із нинішніх 3,7, а під капотом автомобіля розташуватися електромотор на 113 кінських сил, що черпає енергію з тягового акумулятора ємністю 44 кВт/год.

Таке поєднання забезпечить електричній «Панді» запас ходу приблизно 320 кілометрів, але в найдоступнішій версії цей показник скоротиться до 200 км.

Прем’єра такого електромобіля має відбутися у найближчі кілька років.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!