Найбільший і найдорожчий кросовер Mazda: що відомо про CX-80

0
416

У 2023 році єдину трирядну модель Mazda в особі кросовера CX-8 буде знято з виробництва в Японії. Але залишатися порожнім на цьому місці доведеться недовго. Інженери з Хіросіми готують новий позашляховик CX-80, який стане наступником «вісімки» і виявиться новим флагманом компанії. Що про нього відомо напередодні розповів японський журнал BestCarWeb.

За інформацією інсайдерів, довжина Mazda CX-80 перевищить 5 метрів і не поступатиметься мінівенам, ширина виявиться рівною майже 2 метрам, а висота – 1,7-метрам. Завдяки таким габаритам на третій низці сидінь зможуть розташуватися не лише діти, а й дорослі.

Зовні автомобіль буде виглядати як його родичі з преміального сегменту, включаючи CX-60 і CX-70, але найбільшому і, відповідно, найдорожчому «паркетнику» Mazda буде покладено більш розкішний інтер’єр та оснащення.

А ось лінійка двигунів, швидше за все, виявиться такою самою, як і у випадку з «молодшою» моделлю CX-60. Зараз вона включає в себе чотири типи силових установок, у тому числі 2,5-літровий рядний 4-циліндровий бензиновий мотор і 3,3-літрову «турбошестерку» в поєднанні з гібридною доважкою.

Ассистировать всім варіантам буде 8-діапазонна автоматична коробка і система повного приводу.

Прем’єра нового флагмана SUV-лінійки Mazda очікується восени 2024 року. Ціни на машину в Японії варіюватимуться в межах 3 мільйонів 500 тисяч – 7 мільйонів ієн (1 – 2 мільйона гривень).

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!