Оновлена Tesla Model 3 стане потужнішою більш ніж на 100 сил

0
95
Оновлена Tesla Model 3 стане потужнішою більш ніж на 100 сил

Компанія Tesla оновила сімейство Model 3 ще минулого року, але тоді рестайлінг торкнувся лише двох базових модифікацій. Тепепр, за даними видання InsideEVs, яке посилається на сертифікаційні документи у Південній Кореї, оновиться топова версія Model 3 Performance – вона отримає новий двигун на задній осі, за рахунок якого електромобіль стане потужнішим мінімум на 100 к.с.. Офіційний дебют найшвидшої Model 3, за прогнозами журналістів, може відбутися найближчими днями.

Tesla офіційно не публікує дані про потужність силових установок електромобілів. Вважається, що дорестайлінгові мотори Model 3 Performance розвивають приблизно 505 сил в американській специфікації.

У сертифікаційних документах електромобіля згадується новий двигун з позначенням 4D2, здатний видавати до 406 к.с. Якщо врахувати той факт, що двигун на передніх колесах залишиться колишнім, сукупна віддача силової установки зросте приблизно 620 к.с. Відповідно, час прискорення Model 3 Performance до 100 км/год, що зараз становить 3,3 секунди, може впритул наблизитися до трьохсекундного «бар`єру».

Стверджується також, що топова версія Model 3 отримає 82-кіловат-годинну батарею, яка забезпечить електромобіль запасом ходу до 430 кілометрів.

Оновлена Model 3 дебютувала у вересні. Змінена зовнішність допомогла покращити коефіцієнт лобового опору, салон став більш технологічним та комфортним, а запас ходу трохи збільшився. Водночас силові установки трохи втратили в потужності. Ціна оновленої Model 3 у США стартує з 38 990 доларів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!