Розкрито важливу новинку Mazda, яка з’явиться після кросовера CX-80

0
39
Розкрито важливу новинку Mazda, яка з'явиться після кросовера CX-80

Найближчою великою прем’єрою від японського автовиробника Mazda є 3-рядний кросовер CX-80, який продаватимуть не лише в Японії, а й у США та Європі. На появи машини чекають у 2024 році, а слідом за нею компанія з Хіросіми готує не менш значущу прем’єру, але вже для зовсім іншого сегменту.

Японське видання BestCarWeb повідомляє про те, що компанія Mazda готується випустити нове покоління свого популярного седана D-класу, відомого під ім’ям Mazda6.

З переходом у нову генерацію автомобіль повинен кардинальним чином змінити філософію, перетворившись з передньопривідної 4-дверки на задньопривідну з поздовжнім компонуванням силового агрегату.

Підкапотний вміст нової «шістки» зараз засекречено, але, швидше за все, там розташуються ті ж мотори, що і у випадку з кросовером CX-60: 2,5-літрова бензинова «четвірка» у складі гібридної силової установки, а також 3 3-літровий турбодизель з доважкою у вигляді стартер-генератора. Як трансмісія виступить 8-діапазонний гідротрансформатор.

Крім технічної частини на машину чекає суттєве перетворення візуальної сторони. Приміром, седан практично напевно збільшиться у розмірах проти попередником.

Очікується, що його довжина становитиме 4900 мм (+30 мм), ширина – 1890 (+50 мм), але висота залишиться без змін, дорівнюючи приблизно 1450 мм.

Прем’єра нової Mazda6 має відбутися орієнтовно у 2025 році. Мінімальна ціна на машину в Японії складе близько 4,5 мільйона ієн або приблизно 1,2 мільйона гривень.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!