Жінки обрали найкращий автомобіль 2024 року

0
567
Жінки обрали найкращий автомобіль 2024 року

Цього разу симпатії водій опинилися на боці великого електрокара – семимісного Kia EV9. Автожурналістки, що входять до журі конкурсу Women’s Worldwide Car of the Year (WWCOTY), похвалили південнокорейський кросовер за просторий салон, вражаючі показники аеродинаміки, передовий дизайн та швидку зарядку: вистачає приблизно 15 хвилин, щоб поповнити запас енергії на 240 кілометрів шляху.

Всесвітній жіночий автомобіль 2024 року обирали 75 жінок-автожурналісток із 52 країн. Претендентів на звання найкращого було п’ять: Volvo EX30 (найкращий «Сімейний автомобіль»), BMW 5-Series (Великий автомобіль), Volkswagen Amarok (Повнопривідний автомобіль), Aston Martin DB12 (Ексклюзивний автомобіль) та Kia EV9. Більшість віддали голоси саме за EV9, який також став найкращим «Великим кросовером».

Семимісний Kia EV9 дебютував навесні минулого року. Автомобіль з п’ятиметровим кузовом пропонують у трьох варіантах: одномоторних потужністю 204 та 218 кінських сил та двомоторному, що розвиває 385 сил. Останній розганяється з місця до 100 кілометрів за годину за 5,3 секунди. Запас ходу самої «дальнобійної» версії Long Range, якій належить найслабший двигун, становить 541 кілометр. Серед стандартного оснащення – адаптивний круїз-контроль та 10 подушок безпеки.

Ціна в Південній Кореї стартує з 77,3 мільйонів (5,4 мільйона рублів), а в США – з 54 900 доларів (близько п’яти мільйонів рублів).

Рік тому переможцем WWCOTY також став Kia – компактний кросовер Niro. Журі відзначило стильний дизайн, зрозумілі та водночас передові технології, а також відносну доступність.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!