Renault Scenic E-Tech обрали найкращим автомобілем року в Європі

0
287

На Женевському міжнародному автосалоні (GIMS) відбулася церемонія вручення європейського конкурсу «Автомобіль року 2024» (Car of the Year 2024)». Найкращим цього разу було визнано електричного кросовера Renault Scenic E-Tech, представленого у вересні. Він набрав 328 балів.

Переможця премії обирало журі з 58 автомобільних журналістів із 22 країн. Renault Scenic E-Tech став переможцем завдяки поєднанню кількох характеристик – технологічність, практичність, приваблива ціна. Йому пристояло шість конкурентів – моделей, які вийшли у фінал.

Найближчим до переможця виявився BMW 5-Series з 308 балами, а за ним з помітним відставанням пішов Peugeot 3008, який набрав 197 балів. Вони посіли друге та третє місця відповідно. Далі розташувалися Kia EV9 (190 балів), Volvo EX30 (168), BYD Seal (131) та Toyota C-HR (127).

Показово, що електромобіль став переможцем конкурсу вже втретє поспіль. У 2023-му фаворитом став Jeep Avenger, а 2022-го — Kia EV6.

«Перемога в престижній нагороді «Автомобіль року» є великою гордістю для всіх у Renault Group і бренду Renault. Це визнання демонструє, що ми зробили правильний вибір: рекордний запас ходу, щедра та приваблива місткість, і все це з ретельним екологічним слідом! Якщо до цього додати задоволення від водіння та обладнання «voiture à vivre», наприклад новий панорамний люк Solarbay або систему OpenR Link останнього покоління з інтегрованими системами Google, Scenic має всі необхідні функції, щоб зміцнити свої позиції на європейському ринку електромобілів”, – говорить Фабріс Камболіве, генеральний бренд-менеджер Renault.

Renault Scenic Scenic E-Tech — компактний п’ятимісний електрокросовер, що ділить платформу з Nissan Ariya. Він має одномоторну установку максимальною потужністю 218 кінських сил, запас ходу до 610 кілометрів і 545-літровий багажник. Ціна у Франції стартує із 35 990 євро.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!