Jeep представить п’ять електричних новинок до кінця 2025 року

0
117

До кінця наступного року Jeep відкриє продаж п’яти електромобілів та гібридів, серед яких будуть як повністю нові, так і модернізовані моделі. Про це представникам ЗМІ розповів новий гендиректор марки Антоніо Філоза, пише Motor1. Топ-менеджер також заявив про намір збільшити частку компанії на ринку США.

Так, вже у другому кварталі 2024 року у виробництво запустять Jeep Wagoneer S на новій платформі STLA Large. Двомоторна установка загальною потужністю 600 к.с. повинна забезпечити йому титул найшвидшого Джипа в історії: на розгін до 97 км/год йому потрібно менше трьох з половиною секунд. У продаж він надійде у третьому кварталі, тобто його дебютний 2024 модельний рік буде коротким.

Також до кінця 2024 року на американському ринку має з’явитися компактніший, але брутальний — на кшталт Wrangler — електропозашляховик Jeep Recon. Як концепт Recon Moab 4xe його показували на дилерській конференції в березні минулого року. Тоді попередній голова підрозділу Jeep North America Джим Моррісон заявив, що ця модель зможе повністю подолати знамениту стежку Rubicon Trail, зберігши достатній запас заряду, щоб повернутися до міста і дістатися зарядки.

На 2025 року заплановано розширення лінійки гібридів Jeep з індексом 4xe. За версією Motor1, «розеткова» модифікація з’явиться у нещодавно оновленого пікапа Gladiator.

Дві новинки, що залишилися, також вже відомі, хоча і неофіційно. Минулого листопада, коли концерн Stellantis домовлявся з профспілкою UAW про новий контракт для робітників, повідомлялося, що у 2025-му на конвеєр відправиться оновлений Wrangler 4xe. Тоді ж переживуть рестайлінг флагманські Wagoneer і Grand Wagoneer, заразом отримавши електроверсією з ДВЗ-генератором.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!