Chrysler представив концепт-кар, який відчуває настрій водія

0
99

Новинка підтримує перспективну технологію заряджання Dynamic Wireless Power Transfer. Футуристична модель замінила проект Airflow, який міг піти у серію. При цьому американські інженери позиціонують новий незвичайний електрокар виключно як концепт. Крім незвичайного вигляду машина відрізняється незвичайним функціоналом. Наприклад, електромобіль здатний вітати водія при наближенні, а також включати музику, якщо у користувача поганий настрій.

Візуально Chrysler Halcyon відрізняється максимально обтічним кузовом з безліччю аеродинамічних рішень. Наприклад, завдяки широкому передку, повітря, що проходить через купе, прямує через грати радіатора на капот, знижуючи опір повітря. Крім того, дизайн електрокара доповнений футуристичними колісними дисками, а також суцільною передньою оптикою, що проходить вздовж капота.

Однак головним рішенням Halcyon стали двері, що відчиняються проти ходу руху під 90 градусів, відкриваючи доступ до салону без середньої стійки. При цьому панелі даху розкриваються в стилі «крила чайки», утворюючи Т-подібну форму, що нагадує стиль концептуальних спортивних автомобілів 80-х років минулого століття.

Американські інженери не розкрили жодних технічних характеристик проекту, за винятком того, що електрокар побудований на платформі STLA Large, використовує технологію бездротової зарядки Dynamic Wireless Power Transfer (DWPT), а також перспективну електронну та програмну архітектуру STLA Brain. Батарея тут літій-сірчана, з робочою напругою 800 вольт, але її ємність знову ж таки не названа. Нарешті, Halcyon має автопілот STLA AutoDrive, що забезпечує четвертий рівень автономності.

Торік у жовтні Toyota опублікувала фотографії перспективного електрокара-трансформера. За задумом розробників, футуристичний автомобіль можна модифікувати під різні завдання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!