Названо найпопулярніші автомобілі в Україні у січні 2024 року

0
230

Укравтопром назвав найпопулярніші марки автомобілів в Україні у січні 2024 року. Експерти сайту порівняли рівень зареєстрованих нових автомобілів цих брендів у січні 2024 року з аналогічним періодом 2023 року.

Цікаво, що один із брендів, а саме Nissan, продемонстрував показники зростання, які набагато вищі, ніж у інших автомарок. Якщо у січні 2023 року в Україні зареєстрували лише 41 екземпляр Nissan, то минулого місяця аж 188. Приріст становить 359%.

Причини зростання продажів Nissan

Пояснюється це насамперед бумом електрокарів в Україні. У порівнянні з Tesla, Nissan Leaf набагато дешевше. Його збирають у Китаї та везуть до України так звані «сірі дилери». Так виходить, що новий Nissan Leaf 2023 року випуску можна купити в Україні всього за 24 тисячі доларів. Загалом серед електрокарів Nissan посідає третє місце в Україні.

Але не тільки авто Nissan з електричною установкою є популярними. Наприклад, новий Nissan Juke можна купити лише за 26 тисяч доларів. Так, він малопотужний (двигун має об’єм всього 1 літр), але витрачає не більше 4,8 літра бензину на 100 км. Цей показник, а також низька ціна, безумовно, приваблюють покупців.

Крім того, слід розглядати загальні тенденції на авторинку України. Січень 2023 року був найменш активним у придбанні та реєстрації нових авто. Усього було зареєстровано менше трьох тисяч МС. У січні 2024 року громадяни придбали та зареєстрували 4,7 тисяч нових автомобілів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!