Експерти назвали найкращі та найгірші автомобілі у 2024 році

0
63

Британське видання Whatcar.com вирішило допомогти водіям, які зібралися купувати автомобіль на початку 2024 року. Для цього вони склали масштабний рейтинг найкращих і найнадійніших моделей у різних сегментах, а також перерахували їхні основні плюси та мінуси.

Також експерти склали “чорні списки” машин, які вони настійно рекомендують обійти стороною. Всі ці автомобілі продають і в Україні.

Найкращі сімейні кросовери

Kia Sportage

Найкращим сімейним кросовером експерти назвали корейський Kia Sportage. Вони відзначили стильний дизайн паркетника, відмінну оглядовість і місткий багажник. Також у автомобіля дуже зручно складаються задні сидіння, чим, наприклад, не можуть похвалитися Nissan Qashqai або Volvo XC40. На думку авторів дослідження, найнадійнішим варіантом буде купівля Kia Sportage з 1,6-літровим мотором у початкових комплектаціях.

Genesis GV60

Електричний кросовер Genesis GV60 побудований на платформі E-GMP, розробленій спеціально для “зелених” машин. Наприклад, ця архітектура лежить в основі Hyundai Ioniq 5 і Kia EV6. У автомобіля є три модифікації, кожна з яких отримала акумуляторну батарею ємністю 77,4 кВт-год.

Потужність кросовера варіюється від 228 до 425 к.с. На одному заряді Genesis GV60 може проїхати до 400 км.

Volvo XC40

На думку авторів дослідження, шведський Volvo XC40 можна вважати “справжнім втіленням відмінного сімейного кросовера”. Цей автомобіль користується високою популярністю за свою практичність, стиль і, звичайно ж, високу безпеку (п’ять зірок за підсумками краш-тестів Euro NCAP). Експерти радять зупинити свій вибір на машині з дволітровим бензиновим мотором у комплектації Plus. При цьому і базові версії автомобіля мають широкий набір опцій.

Варіанти зі знаком “мінус”

Lexus UX

На думку авторів дослідження, не найкращим вибором буде купівля Lexus UX як сімейного кросовера. Головний мінус у японської моделі – її непрактичність. Так, у моделі дуже маленький багажник порівняно з конкурентами, а також тісний салон. Додайте до цього не найкращу керованість.

Jeep Compass

Ще одна модель, яку автори дослідження категорично не рекомендують розглядати в якості покупки сімейного кросовера, – Jeep Compass. Головною претензією експертів у цьому випадку стали “ненадійні двигуни”. Також вони відзначили дуже невиразний дизайн інтер’єру цієї машини.

Найкращі компактні кросовери

Audi Q2

Як вважають автори дослідження, кросовер Audi Q2 поєднує в собі компактні розміри і преміальну якість. Також серед переваг цього паркетника – хороша керованість, “жваві” двигуни і дуже зручний салон. Також експерти відзначили зі знаком плюс функціональну інформаційно-розважальну систему машини. Втім, багатьох потенційних покупців може відлякати високі ціни на цю модель. Наприклад, набагато за менші гроші на місцевому ринку можна купити Ford Puma або Volkswagen T-Roc, які грають з Audi Q2 на одному полі.

Skoda Karoq

Колись популярний Skoda Karoq користується високим попитом у Великій Британії. Насамперед експерти це пов’язують із багатим оснащенням автомобіля. Наприклад, уже в базовій версії паркетник отримав світлодіодну оптику, двозонний клімат-контроль, камеру заднього виду і 17-дйюмові колісні диски. Щоправда, багато водіїв залишилися незадоволені досить високими цінами на цю модель. На думку експертів, найкращим вибором буде купівля Skoda Karoq з 1,4-літровим бензиновим мотором потужністю 150 к.с.

Range Rover Evoque

Від інших компактних кросоверів, представлених у рейтингу Range Rover Evoque вирізняється особливою позашляховою ДНК, що дісталася йому від попередніх моделей бренду. Плюс до цього стильний і функціональний салон у стилі Velar, а також лінійка перевірених двигунів. Тож потрапляння цієї машини в рейтинг не стало сюрпризом.

Варіанти зі знаком “мінус”

Ford Ecosport

В антирейтинг компактних кросоверів потрапив американський Ford Ecosport. Експерти різко розкритикували керованість машини, внутрішній простір і також непрактичні (на їхню думку) задні двері.

Jeep Renegade

Також експерти рекомендують пройти повз Jeep Renegade. Серед основних недоліків цієї моделі: якість збірки і високі ціни. При цьому позитивної оцінки ця машини заслужила за свої позашляхові якості та паливну економічність. Якщо потенційний клієнт все ж вирішить придбати Jeep Renegade.

Найкращі преміальні автомобілі

Mercedes E-Class

За результатами дослідження Mercedes E-Class визнали найкращим неелектричним представницьким автомобілем. На таку високу оцінку вплинули технологічність і високий комфорт німецької моделі. При цьому експерти віддали свою перевагу саме гібридній модифікації машини під індексом E300e.

BMW 3-Series

Компанія BMW розсекретила оновлені седан і універсал 3-Series у 2022 році. Після рестайлінгу автомобілі змінилися зовні, а також отримали нові опції та зміни в салоні. Наприклад, у салоні машини з’явився великий дисплей, який об’єднує приладову панель діагоналлю 12,3 дюйма та екран мультимедійної системи (14,9 дюйма).

Усі версії 3-Series доступні виключно з восьмиступінчастим “автоматом”. Моторна гамма моделі змін не зазнала. Клієнтам, як і раніше, запропонують бензинові мотори потужністю 156, 184, 252 і 340 к.с.

Також новинку можна придбати і з дизельними агрегатами з віддачею від 150 до 340 к.с. Усі двигуни працюють спільно з 48-вольтовим стартер-генератором. Також у машини є кілька повноцінних гібридних модифікацій. Саме їх автори дослідження рекомендують розглянути для покупки.

Skoda Superb

Експерти визнали чеський Skoda Superb найкращим представницьким автомобілем за співвідношенням “ціна/якість”. Також серед переваг ліфтбека – місткий багажник, вражаючий вибір двигунів, просторий салон і широкий набір опцій. Найкращою покупкою, на думку авторів дослідження, стане Skoda Superb з надійним 1,5-літровим бензиновим двигуном потужністю 150 к.с.

Варіант зі знаком “мінус”

Genesis G70

Незважаючи на багате оснащення і функціональність корейського Genesis G70, експерти залишили цю модель “за бортом” рейтингу. На їхню думку, седан поступається своїм прямим конкурентам у керованості, практичності, а також помітно дорожчий в експлуатації.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!