Найдешевший електромобіль Volkswagen показали на першому зображенні

0
266

Компанія Volkswagen продовжує працювати над власною лінійкою електромобілів, у якій вже є одна модель – 5-дверний хетчбек ID.3. В найближчому майбутньому до нього повинен приєднатися ще один електрокар, але компактніших розмірів і з набагато меншою ціною. Як він виглядатиме напередодні показали незалежні дизайнери з Іспанії.

Йдеться про перспективну модель під назвою ID.2. Машина розробляється вже багато років і має стати найдоступнішою «електричкою» у гамі німецького бренду.

Судячи з рендеру, викладеного в Мережу напередодні, автомобіль буде невеликим хетчбеком з елегантним дизайном, в якому основний акцент буде зроблений на вузьких фарах, що відрізняються від нинішніх краплеподібних в ID.3.

Між ними розташується світлодіодна планка, що світиться. Це рішення повторять і ззаду машини, провівши LED-смугу через всю кришку багажника.

Довжина 5-дверей, задні ручки якої приховують у стійках, складе не більше 4,2 метра, що дозволить електромобілю легко маневрувати та паркуватися в умовах вузьких міських вулиць.

У салоні ID.2 реалізують простий, мінімалістичний дизайн, який окремими елементами надсилатиме до першого покоління VW Golf.

В основу машини ляже платформа MEB Entry, а список силових агрегатів включить відразу кілька варіантів потужністю до 220 кінських сил. У «базей» ID.2 живитиметься від двох акумуляторів ємністю 34 кВт/год, що забезпечить йому запас ходу щонайменше 300 кілометрів.

Виробництво найдешевшого електромобіля Volkswagen обіцяють налагодити ближче до весни 2026 року. Його головним конкурентом стане Tesla Model 2, що ще не вийшла в продаж.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!