Lucid готує конкурента Tesla Model Y

0
153

Модельна лінійка преміального бренду Lucid зараз складається з седана Air і нещодавно представленого кросовера Gravity – по суті, конкурентів Tesla Model S і Model X. Однак компанія збирається розширюватися в більш доступні сегменти: голова бренду Пітер Роулінсон на заході, присвяченому виробничим планам, анонсував новий позашляховик.

Електромобіль має робочу назву Project Midsize («середньорозмірний»). Пітер Роулінсон заявив, що він стане більш масовою моделлю, ніж нинішні Lucid, оскільки за рахунок доступної ціни залучить широку аудиторію. Ба більше, голова компанії зазначив, що це не теоретична частина довгострокової стратегії, оскільки робота над створенням позашляховика вже йде.

Передбачається, що Licud Midsize базуватиметься на новій економічній платформі. Випуск новинки компанія планує налагодити на заводі в Аризоні та нещодавно запущеній фабриці в Саудівській Аравії. Зараз вона здатна випускати до 5 тисяч седанів Air на рік, але компанія має намір розширити її виробничі потужності до 150 тисяч електромобілів щорічно.

За весь 2023 Lucid, за офіційними даними, змогла випустити 8428 електромобілів і 6001 з них передала покупцям. Тим часом одна тільки Tesla Model Y і лише в країнах Європи розійшлася тиражем 254,8 тисяч машин.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!