Peugeot 5008 нового покоління: все, що відомо про нового французького кросовера

0
1004

“Паркетник” з індексом 5008 з’явився в гамі французького автовиробника Peugeot ще в 2009-му році, але спочатку передбачався як мінівен середніх розмірів. У ході рестайлінгу, датованого 2020 роком, машина трансформувалася в повноцінний кросовер. Сьогодні французи розробляють нове покоління цієї моделі, яке за задумом авторів проекту має кинути виклик бестселерам Skoda Kodiaq та Renault Espace.

Журнал CarsCoops зібрав усі пікантні подробиці про те, як може виглядати такий автомобіль, опублікувавши реалістичні рендерні зображення кросовера, а також доповнивши їх певною інсайдерською технічною інформацією.


Очікується, що зовні новий 5008 запозичить деякі секрети стилю у свого молодшого родича 3008-го. Машині дістануться такі самі вузькі фари з потрійними світлодіодними іклами, фірмові решітки радіатора з загасаючим малюнком, а також подовжена задня частина з високою лінією даху.

Як пише джерело, довжина кросовера повинна становити 4700 мм, що на 59 мм більше, ніж було у його попередника. Збільшення розмірів має призвести до того, що місця в салоні 5008-го побільшає.


Як і актуальна модель, нове покоління французького кросовера продаватимуть у 5-місцевій та 7-місцевій компонуванні. В основу машини ляже платформа STLA Medium, причому у розширеному варіанті, який використовує всі передові технології.

Разом з новим “візком” машина отримає і нову лінійку силових агрегатів, які будуть як гібридними, так і повністю електричними.


Потужність базового e-5008 складе близько 207 кінських сил, тоді як початкової версії гібридного кросовера дорівнюватиме 134 к.с. Привід збережеться передній та повний.

Прем’єра нової генерації 5008 запланована на серпень 2024 року. Електричний кросовер з’явиться трохи згодом.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!