Яким буде новий Renault Clio

0
121

Renault не має наміру відмовлятися від хетчбека Clio, навіть якщо на підході електричний аналог Renault 5 – шосте покоління B-Class вже в розробці і буде представлено в 2026 році. Перші подробиці розкрив віце-президент Renault Group Бруно Ванель в інтерв’ю британському журналу Autocar.

За його словами, Renault Clio – добре відома модель, яка існує на ринку вже 34 роки, і було б гріхом відмовлятися від такого бренду. Крім того, французький виробник планує оновити лінійку компактних автомобілів, які користуються великою популярністю на європейському ринку.

Незабаром будуть випущені невеликі електромобілі Renault 5 і Twingo, а Clio має свою нішу на ринку. Щоб уникнути конкуренції з боку цих моделей, електричні версії не будуть доступні і матимуть нижчу ціну.

Втім, чисто бензинового Renault Clio також не буде. Новий екологічний стандарт Євро 7 є причиною того, що ця модель пропонується тільки в гібридній версії: готується вдосконалена силова установка E-Tech з 1,6-літровим бензиновим чотирициліндровим двигуном і електромотором.

Новий Renault Clio успадкував платформу CMF-B. У той же час дизайн буде змінений і базуватиметься на новому фірмовому стилі, який дебютував на Renault Scenic 2024.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!