Новий кросовер Bigster: чого чекати від старшого брата Renault Duster

0
118

Найближчою прем’єрою компанії Renault та її суббренду Dacia є бестселер Duster нового покоління, який покажуть наприкінці листопада. Але вже через рік лінійка обох автовиробників поповниться потенційно не менш популярною моделлю, яку назвуть Bigster.

Як виглядатиме серійний кросовер, який називають «старшим братом» Duster, а також на що чекати від його технічної частини розповіли журналісти видання «CarsCoops».


На думку незалежних дизайнерів американського порталу, зовнішній вигляд Dacia Bigster виявиться значною мірою скопійований з однойменного концепт-кара, що з’явився в 2021 році.

В екстер’єрі машини буде чимало деталей, які вже використовуються в модельній лінійці Renault та Dacia, включаючи нові радіаторні грати та емблеми брендів.


Різниця між шоу-каром і «товарним» кросовером полягатиме лише в наявності у останнього більш традиційної світлової графіки, інших легкосплавних колісних дисків та декоративних елементів на бамперах.

Передбачається, що нове покоління Duster і Bigster отримають щонайменше кілька загальних кузовних панелей, завдяки чому нова модель може отримати прізвисько «розтягнутий Дастер».

Найближчою прем’єрою компанії Renault та її суббренду Dacia є бестселер Duster нового покоління, який покажуть наприкінці листопада.-4
Лінійка двигунів новинки Dacia повинна включити ті самі агрегати, які зарезервовані для майбутньої генерації Duster. Отже, машина може отримати як мінімум 1,2-літровий 3-циліндровий мотор, що працює в парі з доважкою у вигляді 48-вольтового стартера-генератора і системою повного приводу e-AWD.


Завдяки збільшеним розмірам у порівнянні з родичем по платформі CMF-B (довжина “Бігстера” складе 4,6-метра проти 4,3-метра у Duster) всередині кросовера зможуть розміститися до семи осіб, але в початкових версіях машина буде строго 5-місною .

Своїми розмірами Bigster має заступити на територію таких популярних моделей як Nissan X-Trail і Skoda Kodiaq, розташувавшись максимально близько до сегменту D-SUV, але виявившись набагато дешевшим за своїх безпосередніх конкурентів у базових комплектаціях з ціною приблизно від 22 тисяч євро або 2,1 мільйона карбованців.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!