У «євроблях» почалися проблеми с митницею

0
1849

Волинська митниця повідомила, що за останній час запобігла кільком спробам ввезення автомобілів на польській реєстрації за фіктивними дорученнями. Повідомляється, що протягом цього тижня було зафіксовано три такі факти.

Волинянин, перетинаючи кордон через пункт пропуску Ягодин на Volkswagen Passat, пред’явив нотаріальну довіреність на право користування автомобілем, засвідчену нібито нотаріусом з м. Лодзь.

Житель Черкаської області за кермом Skoda Octavia подав до митного контролю фіктивну довіреність від нотаріуса м. Слубіце.

Громадянин Польщі, прямуючи в Україну на чужому Volkswagen Golf, намагався в’їхати за підробленою довіреністю Канцелярії нотаріальної м. Люблін.

У підсумку всі три автомобілі були конфісковані на склад митниці. Згідно ч. 1 ст. 483 Митного Кодексу України громадян за скоєні порушення очікує штраф у розмірі 100 відсотків вартості автомобілів та конфіскація цих транспортних засобів.

Volkswagen Passat оцінений експертами в близько 130 тис. грн, Skoda Octavia – 126 тис. грн, Volkswagen Golf – майже 90 тис. грн. матеріали передані на розгляд суду.

Митники заявляють, що часто запобігають спробам ввезення автомобілів за несправжніми документами. Разом з тим, одна зі схем ввезення машин «на єврономерах» передбачає використання таких документів. І таких машин на дорогах України стає все більше, а це значить, що доблесні працівники митниці в деяких випадках таки закривають очі на недостовірність документів.

news.finance.ua

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!