Genesis запатентував складне кермо для максимальної зручності водія

0
205

Компанія Hyundai продовжує активно патентувати власні розробки, які згодом можуть дебютувати на автомобілях преміального суббренду Genesis. Нещодавно корейці зареєстрували конструкцію своїх дверей, посередині яких відсутня центральна стійка. А тепер справа дійшла до кермового колеса.

Видання «CarBuzz» виявило у Відомстві за патентами та товарними знаками США нову розробку інженерів Hyundai, яка є кермом, спроектованим таким чином, щоб лінійно складатися і розкладатися.

У патенті зазначено, що режим посадки в машину, при якому звичайне кермо рухається вгору, а сидіння назад, недостатньо зручний, так як частина обода керма як і раніше займає багато місця.


Складаючи обід вниз у Hyundai збираються організувати для водія більше вільного простору для входу та виходу з машини, а також дати перевагу людині, яка сидить склавши руки та використовує режим автономного керування 3+ (автопілот).

Складне рульове колесо складатиметься з кількох частин, але центральний корпус якоря закріплять на рульовій колонці у тому вигляді, в якому прийнято багато десятиліть. Система дозволить від’єднати обід рульового керування від центрального якоря, щоб колеса не зрушили випадково.


Кріпильні пристрої для обода включають шестірні і доріжки для забезпечення стабільного, лінійного руху.

Конструкція такого керма також гарантує, що подушка безпеки завжди буде відображена до сидіння водія навіть у сценаріях автономного керування, в якому наявність кермового колеса необов’язкова.

Коли і на якому автомобілі Genesis може дебютувати ця незвичайна технологія Hyundai – поки що невідомо.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!