Електричний Mercedes-Benz C-Class: перші фотографії

0
167

Компанія Mercedes-Benz вивела на випробування прототип новинки, яка стане електричною альтернативою седану C-Class. Фотографії чотиридверки публікує Carscoops. Очікується, що електромобіль буде офіційно представлений ближче до кінця поточного року.

За даними видання, електричний седан базується на новій платформі MMA, розроблення якої також ще не завершене. Архітектуру проєктують спеціально для компактного сімейства електромобілів, хоча потенційно вона може підтримувати і традиційні ДВЗ.

На новинці може бути реалізована низка технологій, випробуваних на далекобійному концепті EQXX. Раніше компанія заявляла, що не планує випускати серійну версію концепту, оскільки він є своєрідною лабораторією для відпрацювання нових рішень. Як наслідок, електроседан у форматі C-Class має отримати запас ходу приблизно 500 кілометрів.

Судячи з фото, електромобіль відрізнятиметься від паливного седана актуального покоління як оформленням передньої частини, так і силуетом кузова. Новинка отримала подовжений капот і дуже короткий багажник і типом кузова більше нагадує ліфтбек, ніж седан. Згідно з прийнятою зараз в компанії номенклатурою, електромобіль повинен отримати позначення EQC, проте раніше повідомлялося, що Mercedes-Benz планує відмовитися від позначення EQ до кінця 2024 року – саме до моменту дебюту седана.

Ще однією електричної новинкою німецької компанії має стати електрична версія G-Class під назвою EQG. Mercedes-Benz вже показав, на що здатний електромобіль на бездоріжжі, але дебютує лише через кілька місяців.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!