Ford представив 720-сильну версію пікапа F-150 Raptor

0
182

Ford злегка оновив свій найпопулярніший автомобіль 2024 модельного року. «Обличчя» F-150 стало квадратнішим, а ззаду в деяких комплектаціях використовується трюк Pro Access Tailgate. Але для тих, хто переймається потужністю, нарешті є остання частина головоломки F-150 2024 року.

Під капотом новітнього Raptor R, який не потребує представлення як високошвидкісний позашляховик Ford , на 20 к.с. більше, ніж у попередньої моделі, і на 18 л. більше, ніж у Ram TRX 2024, який йде у відставку цього року разом зі своїм 6,2-літровим двигуном Hellcat V8 з наддувом. Чи пов’язане збільшення потужності Ford з відходом Ram, невідомо, але час вибраний вдало, оскільки він гарантує, що TRX не увійде в історію як найпотужніший бензиновий пікап усіх часів.

Як Ford отримує додаткову потужність від 5,2-літрового двигуна V8  Raptor із наддувом? В офіційному прес-релізі підкреслюється нове калібрування двигуна і «зниження втрат повітря на впуску», що Ford далі пояснює як зміни в капоті та панелі кузова, що закриває, для збільшення потоку повітря до повітряного фільтру. Результатом є вищезгадані 720 к.с. і ширша крива крутного моменту, хоча піковий крутний момент залишається тим самим і становить 867 Нм.

Зрозуміло, двигун є похідною від 5,2-літрового двигуна, що використовувався в останньому Mustang Shelby GT500 , де він видавав 760 к.с. Коли 2022 року дебютував Raptor R з V8 і потужністю 700 к.с., Ford заявив, що двигун був переналаштований з покращеною потужністю на низьких оборотах для кращого використання в пікапах. Компромісом була максимальна продуктивність, але тепер здається, що інженери Ford знайшли золоту середину.

Як і у випадку з іншими F-150, Raptor R 2024 можна дізнатися в першу чергу за новими фарами з денними світлодіодами, що утворюють напівквадрат по зовнішньому краю. Усередині нічого нового, за винятком проекційного дисплея, який вперше у сімействі F-150 є опціональним. Raptor пересуваються на нових двоклапанних амортизаторах Fox , але якщо пікап за 110 000 доларів не для вас, менш дорогі F-150 мають стандартний 2,7-літровий двигун EcoBoost V6 потужністю 325 к.с.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!