Експерти назвали 10 автомобільних двигунів, які служитимуть «вічно»

0
9847

Більшість автовласників розглядають автомобіль як річ, яка необхідна для того, щоб добиратися з пункту А до пункту Б. Для всіх них надійність має вирішальне значення.

Експерти американського видання «CarBuzz» назвали 10 автомобільних двигунів, які здатні витримувати високий кілометраж і навантаження без ризику серйозних поломок та подальшого капітального ремонту.

Відкрили цей список знамениті двигуни Toyota 1JZ/2JZ , які завдяки своїй конструкції та широким можливостям з форсування називають «куленепробивними».

Срібло дісталося моторам Honda K-серії , які ставилися на безліч моделей марки від раннього Civic Type R до Integra, Accord, CR-V та багатьох інших. Варіанти K20 і K24 взагалі називають одними з кращих 4-циліндрових двигунів своєї епохи, особливо їх ранні варіанти.

Бронзу за собою зарезервував агрегат General Motors LS V8 . Сімейство моторів, відомих по ряду моделей Chevrolet, виявилося неймовірно надійним і простим в обслуговуванні практично в будь-якій версії.

Четвертими в цьому рейтингу стали мотори Toyota 1/2/3UZ-FE , які в США називають одними з найкращих серед усіх двигунів компанії. Поєднання потужності та надійності дозволило використовувати їх у розкішних седанах, мікроавтобусах та пікапах, таких як Tundra, а також позашляхових моделях Land Cruiser, Sequoia та Lexus LX/GX.

Більше того, сімейство UZ виявилося настільки міцним, що його хотіли задіяти як основу для суднових та авіаційних двигунів.

На п’ятій позиції розташувався двигун BMW M50 . Він випускався лише сім років (з 1990 по 1996 рік), але за цей короткий період показав себе як дуже надійний. Певною мірою це з його чавунним блоком циліндрів, здатним витримувати високі дози тиску наддуву в агрегатах з примусової індукцією.

З шостого по десяте місця в рейтингу найбільш невбивних двигунів також розташувалися мотори: Volkswagen ABF , Mercedes-Benz OM617 , Ford 300 Straight-6 , Chrysler Slant-Six/G-Engine і Toyota 2GR .

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!