Ford показав на відео процес збирання електричного пікапа F-150 Lightning

0
131

Об’єкт Rouge, де збирається автомобіль, має розміри 2,4 кілометра завширшки і 1,6 кілометра завдовжки. Він включає 93 будівлі, в той час як площа заводу становить майже 1,5 квадратних кілометра.

І саме тут перша електрична вантажівка зі значком «Синій овал», F-150 Lightning, побачила світ. Це перша модель, яка надійшла у виробництво в Rouge Electric Vehicle Center. Вона була представлена ​​у травні 2021 року, коли Tesla постійно відкладала дату виробництва Cybertruck. Модель надійшла у виробництво у квітні 2022 року.

Відео, опубліковане в YouTube, показує всі етапи, які проходить транспортний засіб, перш ніж він буде готовий потрапити до рук потенційного покупця.

Автоматизовані керовані візки (AGV) транспортують кузов у ​​білому вузлі вздовж цеху до різних робочих місць. Фахівці прокладають проводку по позначених шляхах усередині конструкції кабіни, використовуючи джгути, затискачі або клейку стрічку.

Потім встановлюються фари та задні ліхтарі, і робітники стежать за тим, щоб усі з’єднання були надійними, щоб фарами можна було керувати зсередини. Потім передня частина отримує закриту решітку радіатора та декоративні елементи оздоблення.

За допомогою роботів робітники ставлять панель приладів у потрібне положення і вирівнюють її так, щоб вона ідеально вписувалася в дизайн кабіни. Далі йде центральна консоль.

Це електромобіль, тому йому потрібен зарядний порт, встановлений з боку водія. Тим часом, значки приклеюються до кузова за допомогою спеціального клею.

Потім, на етапі складання рами, настає момент з’єднання кабіни та вантажного відсіку пікапа. Це етап, у якому інтегруються структурні компоненти транспортного засобу.

Якщо є недоліки або відхилення від необхідних специфікацій, саме координатно-вимірювальні машини (КІМ) їх виявлятимуть.

Акумуляторна батарея розташована, змонтована та закріплена на шасі. Потім попередньо зібраний двигун та трансмісія встановлюються в автомобіль. Перед встановленням вони проходять процедури контролю якості та тестування.

Загалом краще самі подивіться це захоплююче відео.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!