Розкрито 6 найнадійніших вживаних автомобілів Mazda: вони майже не ламаються

0
810

Компанія Mazda завжди входила до списку японських автовиробників, які намагаються робити основний акцент у своїх моделях на надійності, поряд з “Тойотою” випускаючи дуже міцні машини. Які з них є найкращими з погляду відсутності технічних проблем, розповіли експерти компанії « DEKRA » з Німеччини.

Німецькі аналітики склали список із шести «Мазд», які мають мінімальні шанси зламатися протягом перших 100 тисяч кілометрів пробігу. Що цікаво, в ньому не виявилося кросовера CX-5, який вважається одним із найміцніших автомобілів марки останнього десятиліття.

Mazda 3

Відкрив цей рейтинг компактний автомобіль Mazda 3. Згідно з підрахунками, ймовірність того, що «трійка» критично вийде з ладу протягом перших 100 тисяч км на одометрі, становить лише 5,9%, тоді як у середньому в класі цей показник дорівнює цілим 13,2. %.

Mazda 2

Ще більш бюджетна модель японської марки, яка має високий попит на азіатських ринках. За підрахунками аналітиків, шанс потрапити на серйозну поломку у випадку з «двійкою» у перші 100 тисяч кілометрів пробігу дорівнює 8,1%, що на 10% нижче, ніж у середньому у сегменті.

Mazda 6

Бестселер “Мазди”, який конкурує в сегменті D-класу з Toyota Camry і, як стверджують “німці”, робить це й у плані надійності. Імовірність того, що ця 4-дверка зіткнеться із серйозною проблемою у перші 100000 пройдених кілометрів дорівнює 9,2%. Це на 2 процентні пункти вище, ніж у класі.

Mazda MX-5

Незважаючи на нішевість ця модель Mazda є найбільш продаваним кабріолетом у світі і вважається одним із найцікавіших автомобілів у сегменті з точки зору керованості.

Шанси, що MX-5 доведеться віддати на тривалий і складний ремонт за перші сто тисяч кілометрів пробігу складає всього 11,8%, тоді як у середньому в сегменті цей показник дорівнює 12,9 відсотковим пунктам.

Mazda CX-7

Несподіваним чином у ТОП-6 увійшов кросовер Mazda, який вже давно знятий з виробництва і в Росії вважається чи не найпроблемнішою «Маздою» в сегменті SUV. За підрахунками фахівців DEKRA, ймовірність серйозної поломки у випадку з CX-7 становила 13%, що навіть більше, ніж у порівнянні з більш сучасним і зразковим CX-5.

Mazda 5

Ще один знятий з конвеєра мінівен компанії, який не став бестселером, але, якщо вірити рейтингу німецької експертної організації, продемонстрував непогану надійність за мірками сегменту.

Машини з пробігами до 100 тисяч кілометрів на вторинному ринку мали 15-відсоткову можливість вийти з ладу через серйозну несправність.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!