Нинішнє покоління стане останнім для електрохетчбека Nissan Leaf

0
379

Різке зростання попиту на кросовери і зниження інтересу до хетчбеків змусили автовиробників звернути особливу увагу на перспективні сегменти ринку.

Нове покоління Nissan Leaf представляє нову концепцію. За даними Automotive News Europe, нова модель буде більшим позашляховиком, запропонованим у концепції chill-out 2021.

Концепція chill-out сильно відрізняється від сучасного стилю leaf. Вперше він представлений з гладкими металевими відсіками і простими лініями. Зовнішній вигляд, що нагадує купе, надає автомобілю спортивну красу за допомогою великих коліс, розташованих по кутах. Візуально ефектна решітка радіатора V-подібної форми була видалена, але чорні передні вставки і фари зберегли свою форму.

Задня частина імітує передню з чорною вставкою, що містить задні ліхтарі (2 вертикальних блоку і 3 горизонтальних блоку) і логотип Nissan. Задній бампер також прикрашений аплікацією для посилення різноманітності.

Однією з областей, де концепція чіл-ауту сильно відрізняється від серійної моделі, є інтер’єр. Концепція chill-out орієнтована на розслаблення і автономність: в моделі відсутні традиційні елементи управління, а приладова панель виконана в мінімалістському стилі і має великі розміри, але пройдуть ще роки і десятиліття, перш ніж такі моделі з’являться в серійному виробництві.

На момент випуску нового leaf heirs Nissan не планує виробляти його в Сполучених Штатах. Джерела, на які посилається Automotive News, стверджують, що автовиробник планує транспортувати свою продукцію з Північної Америки до Великобританії. Незрозуміло, чи будуть вони експортувати модель на інші ринки, але такий крок може негативно означати втрату права на федеральний податковий кредит у розмірі 7500 доларів США, що може негативно вплинути на продажі на одному з найбільших ринків.

За останні роки продажі leaf зросли приблизно на 10 000, але за перші 9 місяців року вони впали майже на 35%. У США було продано всього 5804 автомобілі, так що 2023 рік може стати одним з найменш успішних років продажів model 1 з моменту її випуску. Це лише підтвердження того, що виробнику необхідно ретельно переглянути концепцію цієї моделі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!